tuinmeubeltrends van 2025

Tuinmeubeltrends 2025 bij Tuinmeubelland

Ontdek de Tuinmeubeltrends voor 2025: Nieuw Seizoen, Nieuwe Stijl, nieuwe tips!   Tuinmeubelland kijkt naar de nieuwste tuinmeubeltrends voor 2025. Bij Tuinmeubelland zijn we altijd op zoek naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van tuinmeubelen, zodat jij je buitenruimte kunt omtoveren tot een oase van comfort en stijl. In deze blog nemen we je mee op een reis door de trends in Tuinmeubelland voor 2025 en geven we je handige tips voor het onderhoud van je tuinmeubelen. Lees snel verder en ontdek hoe je jouw tuin klaarstoomt voor het nieuwe tuinmeubelseizoen! (In de komende tijd komt er steeds meer nieuws online, dus houd de site in de gaten. Begin februari zal alles erop staan)

2025 Tuinmeubeltrend #1: Natuurlijke tinten zijn de basis in je tuin

In 2025 blijven natuurlijke tinten de fundamenten vormen van een stijlvolle en serene buitenruimte. Hoewel kleur een belangrijke rol blijft spelen in tuinontwerpen, zien we dat bruin- en aardetinten zoals beige, zand en taupe de basis vormen voor tuinmeubilair. Deze neutrale tinten zorgen voor een rustige en tijdloze uitstraling en zijn gemakkelijk te combineren met levendigere kleuren.

Een tuinbank in een beigetint is bijvoorbeeld een populaire keuze voor wie een subtiele, harmonieuze look wil creëren. Maar dat betekent niet dat je tuin kleurloos hoeft te zijn! Wil je een speelse of moderne touch toevoegen, dan kun je experimenteren met accessoires en meubels in trendy kleuren zoals olijfgroen, koraal of diep donkerblauw. Een kleurrijke fauteuil of opvallende kussens kunnen net dat beetje extra flair geven zonder de rust van de natuurlijke basis te verstoren.

Het mooie van een neutrale basis is dat vrijwel elke kleur hier perfect bij aansluit, waardoor je de vrijheid hebt om elk seizoen je tuin een nieuwe look te geven. Of je nu kiest voor pastelkleuren in de lente of diepere tinten in de herfst, de natuurlijke tinten van je meubelen blijven altijd een prachtig en tijdloos canvas. En vergeet niet: de mooiste tuinmeubeltrends van 2025 vind je bij Tuinmeubelland!

6

2025 Tuinmeubeltrend #2: meer variantie in frame kleuren

 

Lange tijd domineerden zwarte en RVS frames de tuinmeubelmarkt, waarbij deze materialen werden geprezen om hun strakke en tijdloze uitstraling. Maar in 2025 zien we een spannende verschuiving naar een breder kleurenpalet voor frames, met opvallende keuzes zoals donkergrijs, lichtgrijs, en beige. Deze nieuwe kleuropties bieden meer veelzijdigheid en mogelijkheden om tuinmeubels naadloos te laten aansluiten bij verschillende stijlen en tuinmeubeltrends.

Een donkergrijs frame biedt bijvoorbeeld een subtieler alternatief voor zwart, waarbij het de moderne en stoere uitstraling behoudt, maar tegelijkertijd zachter en verfijnder oogt. Dit maakt het een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een stijlvol meubel dat niet té intens aanvoelt, maar nog steeds een impact maakt. Donkergrijs kan moeiteloos worden gecombineerd met zowel felle als neutrale tinten, waardoor het een veelzijdige optie is voor elk buiteninterieur.

Aan de andere kant brengen lichtgrijze en beige frames een frisse, luchtige Scandinavische sfeer in je buitenruimte. Deze lichte tinten reflecteren perfect de minimalistische en natuurlijke esthetiek die zo kenmerkend is voor Scandinavisch design. Ze geven je meubels een gevoel van rust en ruimte, en passen prachtig in tuinen die gericht zijn op ontspanning en eenvoud. Beige, in het bijzonder, combineert geweldig met warme natuurtinten zoals terracotta, hout en aardetinten, waardoor je tuin een gezellige en uitnodigende uitstraling krijgt.

Wat deze nieuwe tuinmeubeltrend zo aantrekkelijk maakt, is dat deze kleurvariatie in frames gemakkelijk samengaat met natuurlijke elementen en materialen zoals hout, steen, en rotan. Hierdoor ontstaat een harmonieus geheel dat zowel modern als tijdloos aanvoelt. Bovendien zorgen de lichte kleuren ervoor dat je tuinmeubels visueel minder zwaar overkomen, wat vooral in kleinere ruimtes een voordeel is. Deze trend geeft de mogelijkheid om een persoonlijke en unieke touch aan je buitenruimte toe te voegen, waarbij comfort en stijl hand in hand gaan.

Met deze kleurrijke frames wordt er in 2025 een nieuwe dimensie toegevoegd aan het ontwerpen van buitenruimtes. Of je nu kiest voor een strakke, moderne look of een meer ontspannen, natuurlijke sfeer, de keuze voor gekleurde frames biedt volop mogelijkheden om je tuin te transformeren tot een stijlvolle en warme omgeving waar je graag tijd doorbrengt

Tuinmeubeltrend 2025 - 2 - frame kleuren van nu

2024 Tuinmeubeltrend #3: Hout, hout en nog meer hout

 

Naast gevarieerde kleuren in stalen frames, zien we in qua tuinmeubeltrends in 2025 een sterke toename in het gebruik van houten frames, zowel binnen als buiten. Deze trend, geïnspireerd door het minimalistische en functionele karakter van Scandinavisch design, voegt niet alleen een warme en natuurlijke uitstraling toe, maar past ook perfect in de bredere beweging richting duurzaamheid en ecovriendelijke materialen. Hout straalt authenticiteit en rust uit, en het gebruik ervan in meubels helpt om een omgeving te creëren die uitnodigend en tijdloos aanvoelt.

Denk bijvoorbeeld aan tuinstoelen met houten frames, die prachtig samengaan met een houten tafel. Deze combinatie fungeert niet alleen als een functioneel meubelstuk, maar ook als een echte eyecatcher die je buitenruimte een natuurlijke, gezellige sfeer geeft. Door te kiezen voor verschillende houtsoorten zoals eiken, teak of acacia, kun je variëren in tinten en texturen, wat een extra dimensie aan je tuinontwerp toevoegt.

Bovendien zijn houten frames veelzijdig en passen ze bij een breed scala aan stijlen. Combineer ze bijvoorbeeld met zachte kussens in aarde- en pasteltinten om een Scandinavisch geïnspireerde oase te creëren, of voeg felle kleuren toe om een meer speelse, moderne uitstraling te geven. Het samenspel van hout met andere natuurlijke elementen zoals steen of rotan versterkt deze organische trend, en maakt van je tuin een rustgevende plek waar je kunt ontspannen en genieten van het buitenleven.

Deze toenemende focus op hout in meubels weerspiegelt ook de bredere trend om natuur en buitenleven dichter bij ons dagelijkse leven te brengen, zelfs in stadsomgevingen. Houten tuinmeubels zijn niet alleen functioneel en mooi, maar zorgen ook voor een balans tussen comfort en esthetiek, waarbij het contact met de natuur centraal staat.

 

Tuinmeubeltrend 2025 - 3 - hout, hout, hout

2025 Tuinmeubeltrend #4: een buitenkleed is een Must

In 2025 zijn buitenkleden een essentieel onderdeel van de moderne tuin. Deze functionele en esthetische toevoegingen transformeren buitenruimtes tot uitnodigende leefomgevingen, perfect voor ontspanning en sociale bijeenkomsten.

Verhoogt Comfort en Gezelligheid: Een buitenkleed zorgt voor een zachte ondergrond, wat het comfort aanzienlijk verbetert. Het creëert een warme en huiselijke sfeer, waardoor je tuin aanvoelt als een verlengstuk van je interieur.

Visuele Aantrekkingskracht: Buiten vloerkleden zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, patronen en texturen, wat je de mogelijkheid biedt om een persoonlijk tintje aan je tuin toe te voegen. Ze kunnen fungeren als een statement stuk dat je buitenruimte visueel aantrekkelijk en stijlvol maakt.

Definiëren van Ruimtes: Met een buitenkleed kun je verschillende gebieden in je tuin duidelijk afbakenen. Zo kun je bijvoorbeeld een eetgedeelte scheiden van een loungeplek, wat de functionaliteit en het gebruiksgemak van je tuin vergroot.

Eenvoudig Onderhoud: Moderne buitenkleden zijn ontworpen om weersbestendig en gemakkelijk schoon te maken te zijn. Ze zijn bestand tegen regen, zon en vuil, waardoor ze lang meegaan zonder veel onderhoud te vereisen.

Duurzaamheid: Veel buitenkleden worden tegenwoordig gemaakt van gerecyclede materialen en zijn milieuvriendelijk. Dit draagt bij aan een duurzamere leefomgeving, wat steeds belangrijker wordt in onze samenleving.

Kortom, een buitenkleed in je tuin leggen is een slimme investering. Het biedt comfort, stijl, en functionaliteit, terwijl het ook bijdraagt aan de bescherming en duurzaamheid van je buitenruimte. Of je nu een rustige plek zoekt om te ontspannen of een stijlvolle setting voor je buitenactiviteiten wilt creëren, een buitenkleed is de perfecte aanvulling voor elke tuin anno 2025.

Bekijk hier alle buitenkleden >

Tuinmeubeltrend 2025 - 4 - tuinset stylen met buitenkleden

2025 #de trendkleuren van 2025

Wereldwijde trendwatchers op het gebied van kleur hebben hun voorspellingen voor 2025 gedeeld, en drie belangrijke kleurtrends springen eruit. Blauw met een vleugje paars, ook wel omschreven als een moderne variant op lavendel of periwinkle, neemt een prominente plek in en brengt een gevoel van verfijning en mysterie. Deze tint roept een serene, bijna dromerige sfeer op en wordt vaak gebruikt om ruimtes een subtiele, maar opvallende touch te geven.

Daarnaast zien we een sterke opkomst van aardetinten, oudroze, en koraalkleuren. Aardetinten zoals terracotta, bruin en zand brengen een natuurlijke warmte en rust in zowel interieurs als mode. Ze sluiten perfect aan bij de trend om meer duurzame, natuurvriendelijke ontwerpen te omarmen. Oudroze, een zachte en elegante tint, zorgt voor een vleugje nostalgie, terwijl koraalkleuren levendigheid en energie uitstralen, ideaal om een binnen en buitenruimte wat speelser te maken.

Verder zien we dat olijfgroen en geel zich als sterke trendkleuren voor 2025 manifesteren. Olijfgroen brengt een organisch en harmonieus gevoel dat zich perfect leent voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Het roept een gevoel van rust op en past goed bij andere natuurlijke tinten. Geel, vooral in zachte tinten zoals mosterd of zonnig pastel, symboliseert optimisme en vernieuwing. Deze kleur brengt niet alleen vrolijkheid, maar kan ook een gedurfd contrast vormen in combinatie met andere trendkleuren van het jaar.

Samen zorgen deze kleurtrends ervoor dat 2025 een kleurrijk en veelzijdig jaar belooft te worden, waarbij mensen kunnen kiezen voor zowel rustgevende als energieke paletten, afhankelijk van hun persoonlijke stijl en voorkeuren.

de trendkleuren van 2025

De Tuinmeubelland mega stores

Tuinmeubelland nodigt je graag uit om een bezoek te brengen aan één van de Tuinmeubelland mega stores, waar onze specialisten altijd voor je klaar staan om je te adviseren. 

Of neem contact op met de Tuinmeubelland Klantenservice.

Impressie Tuinmeubelland winkels

Voordeelmail & inspiratie van Tuinmeubelland!

Op de hoogte blijven van tuintips, tuintrends en aanbiedingen?

Schrijf je in voor de voordeelmail

En maak kans op een waardebon van € 100,-!